BESTÄLL HÄR!

Fotbollströja + CD-singel (värde 299 kr)

Delta i utlottning av signerade fotbollar

Iron Maiden-väggkalender i augusti

Cliff Burton-minnesposter i september

Tidningen hemskickad varje månad

 

1 KR FÖRSTA MÅNADEN
DÄREFTER 69 KR/MÅN
BINDNINGSTID 12 MÅN
BETALA VIA AUTOGIRO

Ditt första nummer blir Sweden Rock Magazine #7 som kommer i juli.
Sista beställningsdag 30/6 2021.

 

Du som blir prenumerant deltar automatiskt i utlottning av två fotbollar med autografer från de medverkande musikerna.
Vinnarna i tävlingen kontaktas via e-post i början av juli.


AUTOGRAFER FRÅN:
Ian Haugland, Europe
Mike Wead, King Diamond
Björn Strid, Soilwork
Liv Jagrell, Liv Sin
Lars Johansson, Candlemass
Jörgen Sandström, Domedagen
Niklas Stålvind, Wolf

Chris Laney, Pretty Maids
Simon Johansson, Wolf


IAN HAUGLAND OM EUROPES NÄSTA ALBUM:
- Grejen är den att när vi gör nya plattor vet vi själva aldrig vad det ska bli när vi börjar. Det knyts ihop i princip samma dag som man ska spela in låten. Så har det varit på de senaste två plattorna med Dave Cobb som producent. Låtarna blev färdiga i princip när vi spelade in dem. Det har varit en helt annan grej att jobba med Dave. Innan dess hade vi mer färdiga demos innan vi gick in i
studion men nu hittar låtarna sin själ i studion. Så jag vet inte hur fan det ska bli nästa gång vi spelar in någonting. Nästa platta kan bli precis vad som helst.
Så under pandemin har ni inte gjort ett dugg?
- Jo, jag vet att killarna har skrivit på var sitt håll, men vi har inte träffats och lirat eller bytt idéer med varandra. Vi har mer snackat om att man ska träffas och lira tillsammans igen om och när det fungerar med pandemin.
Du tillhör Europes inre krets men är ändå inte låtskrivare. Tror du att Europe för alltid kommer att ha soundet rotat i 70-talet, som det har varit länge nu, eller kan det komma en svängning?
- Jag tror att i och med att vi har våra rötter i den musiken är det vad som kommer att avspeglas. Jag tror att vi från och med "Last look of Eden" (2009) landade lite. Vi hade samma influenser under 80-talet men då tog man avstånd från de banden.
Fast då handlade det mer om att skapa en egen sak där och då och inte om att gå tillbaka till sina influenser.
- Precis, och då var man även styrd av skivbolagen, som påpekade att det inte lät kommersiellt. Då hade man piskan på ryggen. Från och med "Last look of Eden" hittade vi vår nisch och jag tror att vi kommer att stanna där, till 85 procent. Någon låt kanske sticker i väg men jag tror att vägen är utstakad.


BESTÄLL HÄR!

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.