Sweden Rock Magazine

Frågor & svar

Om tidningens innehåll
Vem riktar sig Sweden Rock Magazine till?

-        Tidningen riktar sig till dig som vill läsa om hårdrock på djupet. Vår styrka är djuplodande och personliga reportage med artister inom allt från melodiös hårdrock till rå black metal. 

När kommer tidningen ut och hur tjock är den?

-  Vi ger ut 12 nummer per år. Sidantal varierar något men standard är 100 sidor i butiksutgåvan och 108 sidor i prenumerantupplagan.

Du som prenumererar får tillgång till varje nummer digitalt en vecka före butiksdatum.

 

Papperstidningen börjar vanligtvis dyka upp hos prenumeranter veckan före butiksdatum. Allt beror dock på postutdelningen i ditt område och vi kan inte påverka när exakt ett nummer dyker upp i din brevlåda.

 

BUTIKSDATUM 2024

#1 den 16 januari
#2 den 20 februari
#3 den 19 mars
#4 den 16 april
#5 den 14 maj
#6 den 11 juni
#7 den 16 juli
#8 den 20 augusti
#9 den 24 september
#10 den 22 oktober
#11 den 19 november
#12 den 17 december

 

 

Mitt band släpper musik och vill få den recenserad. Hur gör vi om vi vill få släppen recenserade i tidningen?

-        På grund av utrymmesskäl recenserar vi inte singlar eller demos i tidningen, bara fullängdare och i undantagsfall ep:s (om det rör sig om ett större band som släpper en ep med exklusivt material). Skicka gärna material 1-2 månader innan släppdatum. Digital promo: granvik@swedenrockmagazine.com. Fysiskt album: Sweden Rock Magazine, Box 4190, 102 64  Stockholm, Sweden 

Sweden Rock Magazine saknas i min lokala butik som säljer tidningar. Vad ska jag ta mig till?

-        Påpeka gärna för butiken att du vill köpa tidningen och att den distribueras via Tidsam, så kan de säkert ta hem den. Annars går det jättebra att beställa lösnummer från vår hemsida, vi bjuder på frakten – klicka här.

Jag är på jakt efter ett nummer i vilket ni intervjuade mitt favoritband för några år sen, men jag vet inte i vilket nummer det var. Kan ni kolla upp det?

-        Du kan använda sökfunktionen här på hemsidan, sök på bandnamnet så dyker alla nummer av tidningen upp som bandet varit med i. Du kan beställa hem ett ex av tidningen fraktfritt (vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning) eller läsa tidningen online om du tecknar en digital prenumeration. Hittar du inte numret du söker bland de som finns på hemsidan – mejla oss på info@swedenrockmagazine.com så ska vi försöka hjälpa dig.

Jag läser Sweden Rock Magazine på Readly, men har noterat att ni även har en egen digital tjänst. Vad är skillnaden mellan er egen plattform och t.ex Readly?

   -        Alla som prenumererar på Sweden Rock Magazine får tillgång till vårt digitala arkiv på plattformen Prenly. Där finns i nuläget över 100 äldre nummer av tidningen upplagda, och vår plan är att fylla på med ännu äldre nummer längre fram.

På vår plattform lägger vi upp prenumerantutgåvan av tidningen, som alltid har minst 8 sidor extra i varje nummer jämfört med butiksutgåvan. På Readly finns bara butiksutgåvan. I vår egen tjänst kan du dessutom välja om du vill läsa tidningen i vanligt pdf-läge eller i så kallat artikelläge – ett mycket läsvänligt läge som är anpassat för datorer, surfplattor och mobiler. Plattformen finns både som webbversion och iOS- eller Android-app.

Som prenumerant får du dessutom tillgång till varje nummer digitalt redan en vecka före butiksdatum, klockan 12.00 den dagen.

 

Klicka här för att få provläsa ett nummer av tidningen på vår egen digitala plattform

Om prenumerationer
Är det någon skillnad på Sweden Rock Magazines prenumerantutgåva jämfört med butiksutgåvan av tidningen?

-     JA! I varje nummer får alla prenumeranter alltid minst 8 extrasidor. Prenumeranter får dessutom tillgång till vårt digitala arkiv med över 100 nummer av tidningen.

Jag läser Sweden Rock Magazine på Readly, men har noterat att ni även har en egen digital tjänst. Är det någon skillnad mellan de olika plattformarna?

-        Ja! Alla prenumeranter får utöver varje nytt nummer av tidningen även tillgång till vårt digitala arkiv på plattformen Prenly. Där finns i nuläget över 100 äldre nummer av tidningen upplagda.

-        På denna plattform lägger vi upp prenumerantutgåvan av tidningen, vilken har minst 8 sidor mer i varje nummer jämfört med butiksutgåvan, som ligger på t.ex. Readly. I vår egen tjänst kan du dessutom välja om du vill läsa tidningen i vanligt pdf-läge eller i så kallat artikelläge – ett mycket läsvänligt läge som är anpassat för datorer, surfplattor och mobiler. Plattformen finns både som webbversion och iOS- eller Android-app.

 

      Klick här för att få provläsa ett nummer av tidningen på vår egen digitala plattform helt gratis.

Hur snabbt får jag tillgång till det digitala arkivet om jag beställer en prenumeration?

-        När du har gjort beställningen får du omgående tillgång till det digitala arkivet. Det enda du behöver göra är att registrera dig och logga in i arkivet. Mer info här

Jag har tecknat en digital prenumeration som kostar 1 kr första månaden och därefter 49 kr per månad. Hur fungerar det med betalningarna för en sådan prenumeration?

-        Den första dragningen (1 kr) görs vid beställningstillfället, efterföljande dragningar på 49 kr sker varje månad den 27:e från och med månaden efter beställningen gjordes.

Jag har en digital prenumeration och vill läsa allt som finns i arkivet om mitt favoritband. Hur gör jag för att hitta artiklarna?

-        Det enklaste sättet är att använda sökfunktionen här på vår hemsida: sök på bandnamnet så visas alla tillgängliga nummer där vi skrivit om dom bland sökträffarna. Klicka på knappen ”Läs” bredvid omslaget så skickas du vidare till den digitala utgåvan av det numret.

Det finns dessutom en sökfunktion inne i det digitala arkivet.

Jag har flyttat, hur gör jag för att ändra adress hos er?

-        Klicka här och logga in med mailadress som användare och kundnummer som lösenord (finns på tidningens skyddsplast, intill din adress). Om du inte loggat in tidigare behöver du första skapa ett konto. När du är inloggad kan du ändra din adress och ändringen sker sedan per automatik i vårt register fr.o.m. nästa utskick.

Jag vill avsluta min prenumeration, hur gör jag?

-        Skicka ett mail till kundtjanst@swedenrockmagazine.com med adressuppgifter och info om att du vill avsluta prenumerationen så ordnar vi det. Notera att eventuell bindningstid kan finnas kvar om du har tecknat en prenumeration med bindningstid.

Jag har tecknat en prenumeration med 12 månaders bindningstid. När går bindningstiden ut?

-        Bindningstiden gäller från och med ditt första nummer av tidningen och till och med ditt 12:e nummer. Bindningstid på digitala prenumerationer gäller alltid fr.o.m. nästkommande nummer, men tillgång till digitala arkivet med äldre nummer ges omgående (inom 1-2 arbetsdagar).

Varför erbjuds nya prenumeranter premier, medan jag som har prenumererat länge inte får något?

- Som prenumerant har du kunnat läsa tidningen till lägre kostnad jämfört med om du hade köpt lösnummer. Sedan juni 2010 har du som prenumerant alltid fått minst 8 extrasidor i varje nummer, ett antal olika cd:s, posters och annat.

Att bjuda alla befintliga prenumeranter på alla premier skulle betyda miljonkostnader och är inte ekonomiskt möjligt.

Som befintlig prenumerant kan du beställa de flesta premier och t-shirts till mycket förmånliga priser. Dessa erbjudanden hittar du i BUTIK i huvudmenyn på vår hemsida.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.