Sweden Rock Magazine

DISSECTION SPECIAL + POSTER

På köpet när du blir prenumerant på Sweden Rock Magazine

PRENUMERERA OCH FÅ DETTA:

Dissection-special

Aldrig tidigare sedda bilder

Dissection-poster

Tidning hemskickad varje månad

 

1 KRONA FÖRSTA MÅNADEN

DÄREFTER 69 KR/MÅNAD

INGEN BINDNINGSTID

BETALA MED KORT

DITT FÖRSTA NUMMER BLIR #6 I MITTEN AV JUNI

 

BESTÄLL HÄR!

 

12 sidor med fokus på tidiga Dissection blir det i nummer 6 i juni. Med bilder som legat orörda sedan 90-talet och som framkallats enbart för denna specialartikel.

Bara prenumeranter kan ta del av detta unika material. 

 

Dessutom får du en grym Dissection-poster i september om du fortsätter att prenumerera.

 

Längre fram blir det dessutom specialartiklar om "The somberlain", "Storm of the light's bane" och "Reinkaos". 

 

 

ETT UTDRAG UR ARTIKELN:

- Vi skrev helt enkelt låtar i replokalen och när ett bra riff dök upp byggde vi vidare på det, säger Dissections originaltrummisen Ole Öhman.  Allting som lät bra och samtidigt var tillräckligt hårt accepterades. Vad gäller det stora klivet i utvecklingen från singeln till debutalbumet "The somberlain" hade Øystein ett finger med i spelet. Han spelade bland annat upp huvudriffet ur "De mysteriis dom Sathanas" för oss, vilket fick både mig och Jon att tappa hakan. Det var ett helt nytt sätt att spela gitarr inom black metal och framför allt Jon sög i sig som en svamp.

Har du några minnen av Dissections första konsert i oktober 1990?

- Det var på den tredje Böldfest-kvällen, på bygdegården i lilla Skee utanför Strömstad, med bland annat Entombed. Jag tänkte inte så mycket på att det var vår första konsert, utan var mest imponerad av att hjältarna i Entombed var där. Den svenska black metal-scenen har aldrig varit lika betydelsefull för mig som svensk death metal var med bland annat Entombed, Unleashed och Dismember. De unika sounden i Stockholm och Göteborg är de två sakerna som Sverige blev kända för. Entombeds demo har jag för övrigt också slarvat bort någonstans. Liksom de tre eller fyra exemplar jag haft av Dissections demo.

 

 

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.