Prenumeration (Dundertåget)

BESTÄLL HÄR!

Stor artikel om Strängen och Dundertåget i #7

Artikel om Hellacopters "Rock & roll is dead" i #8

Tidningen hemskickad varje månad


1 KR FÖRSTA MÅNADEN
DÄREFTER 69 KR/MÅN
INGEN BINDNINGSTID
BETALA MED KORT

Ditt första nummer blir Sweden Rock Magazine #7 som kommer i juli.

 

I Sweden Rock Magazine #7 i juli blir det en stor special om Robert
"Strängen" Dahlqvist och Dundertågets album "Skaffa ny frisyr".

 

DUNDERTÅGETS GITARRIST ROBERT PEHRSSON:
- Det fanns mycket musikalisk kunskap i bandet och vi kunde hålla på och nörda in i förbannelse, säger Robert Pehrsson. Det var gött. Det försvann lite påslutet när stämningen inte var lika bra längre, men för det mesta minns jag detsom otroligt roligt med väldigt högt i tak. Strängen kunde vara en såotroligt rolig person som bjöd hejdlöst mycket på sig själv. Han var otroligt cool live, en ultimat rockgud som jag tror många ser honom som, och sedan vara ensådan tönt vid sidan av, så försynt när han bara skulle köpa en burk läsk iaffären. Han var superblyg men kunde även ikläda sig rollen som frontman, lira gitarr, posera och hoppa, bara köra. Han var verkligen två personer.

STEFAN SUNDSTRÖM:

- Första gången jag träffade Strängen var med Hellacopters, de satt i sin jänkarbil någonstans i Dalarna, minns Stefan Sundström som skrev merparten av texterna till Dundertågets debutalbum "Skaffa ny frisyr" (2009) och även fortsatte samarbetet på uppföljaren "Dom feta åren är förbi" (2010). - Då var det mer ett kollektivt intryck av de där grabbarna och jag gillade deras stil. De hade något gemensamt: det var rock'n'roll, uniformsmössor och läder. Okej, de gillade Kiss, det gjorde inte jag. Men de hade en attityd till musiken och det hajade jag ganska snabbt med Strängen också. Jag är verkligen ingen hårdrockare men vi hade väldigt mycket gemensamma referenser ändå: Thin Lizzy, Alice Cooper, Rolling Stones.


Beställ här!

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.